Takip Edin @busracnyrk

25 Ocak 2016 Pazartesi

Yüz spreyi yapımı

Merhaba :)
    Bugün sizlere özellikle bu yazla beraber çok trend olan, tüm vlogger ve bloggerların kullandığı yüz spreylerinden bahsedeceğim.
Öncelikle bu yüz spreyleri birçok markada farklı kullanım alanlarına göre üretildi.Herkes de bu ürünlerden edindi.Fakat nedir bu yüz spreyleri? :)
Bu akımın öncüsü hiç şüphesiz Mac markasının "fix plus" adlı ürünü.Bu ürünle yüzünüzü makyaja hazırlayıp sabitleyici bir baz olarak kullanabildiğiniz gibi makyajınızdan sonra da yüze ışıltı katmak için kullanabiliyor ve toz toz görüntüyü alabiliyorsunuz.Onun dışında fırçanızı ve makyaj süngerinizi ıslatabiliyorsunuz.

    Spreyin farklı markalarda muadilleri var tabi.Urban decay, smashbox gibi bir çok marka da bu tarz ürünlerini piyasaya sürdü.
Bir de makyaj sabitlemekten ziyade yüze canlılık katmayı, cildi ferahlatmayı ve iyileştirmeyi amaçlayan yüz spreyleri var. Bunlar da termal sular olarak dermo kozmetik markalar olan Avene, La Roche Posay gibi markalardır. Bu ürünler ise cilt tedavisi ve bakımı yapan ürünler olup aynı zamanda yukarıdaki ürünlerin kullanım alanlarına göre de kullanılır oldu.
En son da en sevdiğim kozmetik markalarından Yves Rocher'in çıkarttığı yüz rahatlatıcı spreyle dedim ki ben de almalıyım. :)
Daha sonra yüzüme her şeyi kullanmamalıyım sözüme uyarak dedim ki bunu evde neden yapamayalım?Ve kendime göre bir karışım hazırladım ve neredeyse 3 haftadır kullanıyorum.Sonuçtan da oldukça memnunum.En başta içinde neler olduğunu biliyorum ve tamamen doğal içerikli ürünler kullandım.Peki ben bu spreyi nasıl kullanıyorum?
1)Yüzümü temizledikten sonra nemledirici sürmeden önce tonikleme amacıyla kullanıyorum.
2)Gün içerisinde yüzümün kuruduğunu ve gerildiğini  hissedersem (sivilce tedavimden sonra özellikle kış aylarında oldukça kuru bir cildim var.) hafifçe nemlendirmek için kullanıyorum.
3)Günlük makyajımda BB kremimi sürmeden 2 dk kadar önce sıkıyorum yani ben de bir makyaj bazı olarak kullanıyorum :) Ve kesinlikle çok canlı ve ışıltılı bir sonuç alıyorum.
    Tarife geçerken tüm cilt tipleri için uygun olduğunu söyleliyim fakat karma ve yağlı ciltleri parantez içlerine alalım  :)
Malzemeler
*boş bir sprey kabı
*gül suyu
*bebe yağı
*kayısı ve nane yağı (Bunları isteğe bağlı olarak değiştirip çıkarabilirsiniz.Kayısı yağının cilt güzelleştirici etkisi dolayısıyla eklemek istedim ben.Siz elinizde bulunan cilt bakımınızda kullandığınız yağlardan ekleyebilirsiniz.)

Yapılışı 
  Şişeye gül suyunu ekledikten sonra 1 çay kaşığı bebe yağı ekliyoruz.(Karma ve yağlı ciltler için yarım)Diğer yağları da birkaç damla ekliyoruz fakat nane yağı ferahlatıp cildi güzelleştirmenin yanı sıra fazla konulduğunda cildi yakabilir bu sebeple onda bir damlayı geçmemeye dikkat :)

   Eveeet karışık ve zor olmayan hem de nemlendirici etkili yüz spreyimiz hazır.Yazın buzdolabında,  kışın oda sıcaklığında saklayarak güzel sonuçlar elde edeceğinizi ümit ediyorum :) 
Bu arada yukarıdaki tarife ek olarak maden suyu az miktarda gül suyu ve yağlardan eklerseniz makyaj sabitleyici olarak da kullanabilirsiniz.Spreyim bitince bir de maden suyuyla deneyeceğim ben de :)
Denerseniz yorum bırakırsanız çok sevinirim :)


4 yorum:

  1. Demedim çok memnun kaldım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Denemeden sormak istedim bende sivilce tedavisi görüyorum bu süreçte yüzüme bir sey kullanmamam geretiğini söyleyende cok ama cildim canlı dursun istiyorum siz ne dersiniz ?? :)

    YanıtlaSil
  3. Gül suyunda hiçbir sorun yok, aksine çok güzel nemlendirir.Hazır havalar da ısınıyor, güzel bir serinlik olur.Sprey formda satılanlar var.Onlara bakmanızı öneririm :)

    YanıtlaSil

Yazı hakkında olumlu - olumsuz görüşlerinizi belirtirseniz çok seviniriz :)