Takip Edin @busracnyrk

7 Nisan 2016 Perşembe

Detoks Suyu

Bahara girdiğimiz şu günlerde havaların da ısınmasıyla serin birşeyler arayışındayız.Ayrıca sıvı ihtiyacımız da kışa göre daha fazla arttı.Ben de bu dönemlerde hem daha fazla sıvı tüketebilmek hem de daha canlı hissedebilmek için detoks suları hazırlamaya başladım.Ve özellikle son dönemlerde yaşadığım yorgunluğun da bu sayede üstesinden geldiğim için sizlerle de paylaşmak istedim.Peki nedir bu detoks suları?

  *Detoks vücudumuzda biriken toksinlerin ve vücudumuzun ihtiyaç duymadığı yabancı maddelerin atılması anlamına gelir.Aslında vücudumuz bu işlemi kendisi otomatik olarak yapıyor fakat günümüz koşullarında zaman zaman bu atıklar her zaman kolayca atılamayabiliyor.Aralıklarla yapacağınız detoks suları ile vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olabilirsiniz.
 *Detoks suları aynı zamanda cildinizi de canlandıracaktır.Yeterli ve düzenli su tüketimi bile bunu yapıyorken bizim bu takviyeli sularımız neden yapmasın değil mi ama :)
 *Metabolizmanızın işleyişini düzenleyecektir.Diyetisyenlerin diyete detoks suyuyla başlamalarının sebebi de bu olsa gerek.
 *Normalde su tüketmek aklınıza gelmiyorsa da bu sular tam size göre. Suyunuza kattığı aromalarla su içme isteğinizi artıracaktır.
  Şimdi gelelim bu detoksun tarifine.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki her meyvenin sebzenin muhakkak bir faydası var zaten sürekli duyuyoruz.Bu sebeple ben önerilerde bulunacağım sonrası sizin zevkinize kalmış.Evdeki sevebileceğiniz her şeyi sürahinize, su şişelerinize atabilirsiniz. :)
  1)Salatalık-Limon-Nane Üçlüsü :)
   *1 salatalık
   *1 limon
   *isteğe göre 4-5 nane yaprağı 
  Çok ferah bir tadı olan bu su yağlarınızın yakılmasını, yüzünüzün canlanmasını nane içeriği sayesinde ise midenizi rahatlatmasıyla bırakamayacaklarınızdan.Benim de sürekli yaptığım bir karışımdır kendisi ve lezzetine diyecek yok.
   BONUS:Salatalık susuzluğu gidermede harika bir sebzedir.Suyla buluşunca çok ferahlatıcı bir ikili oluyorlar.Yalnızca salatalık dilimleri kullanarak da güzel bir detoks suyu yapabilirsiniz .Ben bu aralara sadece salatalık kullanıyorum.Bıkana kadar devam edeceğim gibi görünüyor :)

  2)Elma-Kabuk Tarçın

   *1 elma (Yeşil olması daha iyi  olur tabi ama evde ne varsa kullanabilirsiniz.)
   *1 kabuk tarçın 
   Özellikle diyet yapanlar için harika bir seçenek.Tarçın gün boyu şekerinizi düzenleyerek sizi tok tutacaktır.Hem detoks hem diyet.E daha ne olsun değil mi :)
 3)Çilek
    *5-6 çilek 
    *İsteğinize göre nane veya limon da atabilirsiniz.
    Çileğin kanser hücrelerinin ölümüne sebep olan çileği dahil etmesek olmazdı. :)
  Yaza bu şekilde suyun en güzel halleriyle girmek için benim önerilerim bunlardı.Bu karışımları geceden yapıp dolabınızda bekletmeniz gerekiyor.Ben hasta olmamak adına uyanır uyanmaz çıkarıyorum, ılıdıktan sonra içmeye başlıyorum.İsteğinize göre nar, portakal, greyfurt, karpuz ekleyebilirsiniz.Meyvelerin bol olduğu bir dönemdeyiz.Bu sebeple zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.
  Yaz geldiğinde de buz kalıplarınıza meyve parçaları atıp meyveli buz küpleri yapabilir, bu buz küplerinizi sularınıza atabilirsiniz.
  Sağlıklı Baharlar o zaman :)
  




16 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Denedikten sonra da yorumlarınızı bekleriz o zaman , teşekkür ederiz :))

      Sil
  2. Faydalı bilgiler için teşekkürler <3

    YanıtlaSil
  3. Pek faydalı bir yazı, aklımızda bulunsun...

    YanıtlaSil
  4. Bayıldımmm yazdıklarınıza çilekli olanı yapıcam :)

    YanıtlaSil
  5. Elma - Kabuk tarçını denemiştim gerçekten ferahlatıcı. Diğerlerini de denemek lazım. Teşekkürler, sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz teşekkür ederiz, şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  6. Ödem söktürücü, süper, deneyecegim bunu renkli vitrin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz , faydasını görürsünüz umarım :)

      Sil
  7. bende tarçının bu etkisini yeni keşfettim, çaya dahi ekliyorum :) faydalı bilgilerin için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tarçın favorim :) Güzel yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Böyle şeyleri hep duyduğumda çok hoşuma gidiyor sonra yapmayı unutuyorum. Tekrar hatırlattınız teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha aynen ben de unuturum hep. Telefonuma not alıyorum artık :)

      Sil

Yazı hakkında olumlu - olumsuz görüşlerinizi belirtirseniz çok seviniriz :)