Takip Edin @busracnyrk

21 Şubat 2016 Pazar

Kadın Dayanışması



   Kadın hakları, kadına şiddet, son dönemde fazlasıyla konuşulan konulardan. Kadının değeri yeni anlaşılmış gibi... Ve bu konu üzerinden erkeklere abartılı yüklenmeler olduğunu düşünüyorum. Suçlu - suçsuz demeden hepsini aynı kefeye koyanlar var. :)
   Hz. Muhammed (s.a.v), Veda hutbesinde "Kadınlar size Allah'ın emanetidir." dedi. Kadın en değerli emanet, bu konuda şüphe yok :) Emanete sahip çıkamayan, bu onurlu görevi kaldıramayıp kadına sözlü ya da fiziksel şiddet uygulayan erkek her türlü cezayı hak ediyor elbet. Ama ben erkeklerden bahsetmeyeceğim.
   Gelelim kadınlara...
Biz kadınlar olarak birbirimize destek veriyor muyuz sahiden? Sadece erkekleri suçlamak kolay yoldu, kınadık bitti mi?
   Bir kadın olarak başka bir kadının başarısı, evliliği, sahip oldukları, mutluluğu bizi de mutlu etti mi, yoksa bunlardan dolayı kıskançlık ve haset mi ettik? Kendimizi sorgulama vakti...
   Bir kadını en iyi anlayan yine bir kadındır. Zor zamanlarında yanında olsun istediğin, anlattıkça rahatladığın ve desteğiyle güçlendiğin kadındır. 
   Biz de arkadaşlarımla kadına destek konusunda insanlık adına küçük, bizim için büyük adımlar attık :) Bunlardan birini sizinle paylaşmak istiyorum.
   Bayan işletmecilere, becerilerini değerlendirenlere sempati duyuyoruz. Öğrencilik döneminde genellikle dışarıda yemek yiyen bir grup olarak, çevredeki kafeleri çok iyi tanırdık. Kurs çıkışı yeni bir mekana denk geldik. Ferah, şirin bir yerdi. Mekan kadar şirin sahibesiyle de tanışınca çok sevdik. Kafe, kışın açıldığı ve merkezi bir yerde olmadığı için keşfedilmesi zaman alacaktı. Biz de hiç tanımadığımız bir bayanın derdiyle dertlenmiş halde bulduk kendimizi. :) Öncelikle neredeyse bütün yemeklerimizi orada yemeye başladık ve yakınlarımızı da yanımızda götürdük. Yaz geldi, hala müşterilerde artış yoktu. İnstagramda "Bayan işletmeciye destek için kız buluşması ve iftar yemeği" etkinliği yaptık. Gelen çok fazla olmasa da etkinlik ilgi gördü ve bizden sonra da gidenler oldu. Yetmedi, üniversite ve kurs hocalarını da götürdük. :)
   Yakın bir zamanda Konya' ya gittiğimizde ziyaret ettik, mekan tanınmaya başlamış. Artık orada olmasak da hala takip ediyorum ve arkadaşlarımın gittiklerini duyunca çok seviniyorum. Amaç: küçük de olsa destek vermek, yalnız bırakmamaktı. Başarabildiysek ne mutlu bize :)
  Konya'da bulunanlar için bu kafe hakkında tanıtım yazısı yazacağım...

12 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş. Merakla bekliyorum tanıtım yazısını canım. Bende Konyalıyım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) sen de gidersin o halde seveceğine eminim :)

      Sil
  3. Ne güzel.destek olmussunuz. Banane dememekle bakıyor her şey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Haklısınız, bana ne demekle olmuyor.

      Sil
  4. Bu konuyla ilgili yazmıştım ben de.. Kadının en büyük düşmanı da bir kadın oluyor malesef. Birbirimize destek olmamız gerekirken, çekemiyoruz malesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadının doğasinda var bu duygu ama yönetebiliriz. Onu sevgiye çevirebiliriz. Yorum için çok teşekkür ederim :) yazınızı da merak ettim :)

      Sil
  5. Böyle birbirinize destek olmanız çok tekdir edilecek bir şey tebrik ederim ve de çok güzel bir yazı okuduğum için de çok teşekkür ederim Renklivitrin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu güzel yorumun için çook teşekkür ederim ❤❤ :)

      Sil
  6. Tebrik ederim sizi çok güzel bir yazı yazmışınız ne güzel yürekli birisiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli yorumun için 💕😌

      Sil

Yazı hakkında olumlu - olumsuz görüşlerinizi belirtirseniz çok seviniriz :)