Takip Edin @busracnyrk

7 Şubat 2016 Pazar

Aknetrent güncesi 1

Merhaba sevgili okur ;
Bugün sizlere herkesin hayatında mutlaka duymuş olduğu, farklı farklı ve çok sayıda yan etkileri bulunan bir ilaçtan bahsedeceğim.Tahmin edeceğiniz üzere bu ilacın adı ; aknetrent.Piyasada farklı firmalar tarafından sunulmuş ürünler olsa da 6-8 ay kullanacağınız bir ilaca her ay 60 tl ödemenize gerek yok bence.Bu ilaç bir parça daha kuruluk yapıyor yara olacak şekilde kuruluğunuz olmadığı takdirde aknetrent iyidir.Zaten birçok doktor ve eczacı da bunu öneriyor.
  Gelelim ilacın etkileri ve kullanılan sürece.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bunlar benim şahsi deneyimlerim ve fikir olması bakımından sizlerle paylaşıyorum.
   Ben tedavime 20 yaşında başladım ve o yaşıma kadar da denemediğim şey kalmadı.Ünlü kozmetik markalarından eczane önerilerine, bitkisel sabunlardan kadın programı önerilerine kadar denemediğim kalmadı.Probleminiz ciddi boyutta ise hiçbir faydası olmadığı gibi cildimizi de yormuş oluyoruz.Bir de hayal kırıklığı var tabi sivilce sorunu yaşamayanlar bilemez :)
Yine kendi görüşlerime dayanarak söylüyorum ki 18 yaşınızı geçmeden bu ürünü kullanmayın.Çok uzağa gitmeyeceğim kız kardeşim 16 yaşında ve benden önce kullandı bu ürünü şu an 18 yaşında ve cildi tekrar sivilcelendi.Kısacası cildinizin oturmasını bekleyin ki ona göre tamamen temizlendikten sonra bir rutinle devam edin sivilcesiz hayatınıza :)
   Asıl mesele aslında ilacı kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalarda ama ben size ondan önce altın kural söyleyeceğim:İYİ DOKTOR.
  Kesinlikle çok çok iyi ve bilinçli bir doktora araştırarak gidin.Bunun çok faydası olur.Ben doktoruma hala danışabiliyorum cilt bakımı konusunda ve tedavi sürecinde de beni çok iyi yönlendirdi.
   1)Bol bol su tüketmek.(Cilt aşırı kuruyacağı için dışarıdan takviye yapmak oldukça önemli tabi yan etkileri azalttığı konusu da unutulmamalı.)

   2)İlacın kuruttuğu muhakkak gerçek.Fakat bu düşünceyle cipslere çikolatalara yani yağlı yiyeceklere saldırmamak.(Normalde dikkat edildiği kadar dikkat edilmeli bu konuya.)

  3)Dudaklar başta olmak üzere tüm vücuda tam teşekküllü nem takviyesi yapacak ürünler kullanmak.

  4)Vücut ağrıları en çok görülen yan etkiler olması sebebiyle bunları en aza indirgemek için bolca egzersiz ve tabi yürüyüş yapmak.(Normal hayatınız bunun için elverişli değilse en azından asansör kullanmayı bırakmak, çok uzak mesafe yoksa bir durak önce inmek,arabamızı biraz uzağa park etmek günlük hayatta yapılabilecek hareketlerdendir.)

   5)En en en çok dikkat edilmesi gereken kısım bence bu madde: Ciltteki kurulukları tahriş ederek iz bırakmak.(Bildiğiniz üzere bu ilaçlar cildi oldukça hassaslaştırıyor ve bu sebeple özellikle yüzümüze oldukça nazik davranmak oldukça fayda sağlayacaktır.)

   Yazacak çok şey olmasına karşın burada bitiriyorum fakat bölümler halinde yazmayı düşünüyorum.Bir sonraki yazı için sorularınız olursa yorumda belirtmeyi unutmayın lütfen :) 

18 yorum:

  1. Benim en yakın arkadaşım bu ürünü kullandı biz üniversite son sınıftayken baya yan etkisi oldu gözleri kurudu kanlandı, elleri dudakları çatladı falan. Neyse aradan 1-2 yıl geçti tekrar yüzünde sivilce çıkmaya başladı. Onu kullandığına pişman oldu diğer bir ilaç varmış ro lu bir şey o en etkilisi ona başlayacağım falan dedi. Şu an ne yaptı haberim yok. Umarım sen öyle bir sonuçla karşılaşmazsın. Bende de zaman zaman sivilce çıkıyor ama 1-2 tane onun içinde lokal krem sürüyorum kuruyor geçiyor hap ile tedavi hiç denemedim. Sivilce sinir bozucu, tümden kurtuluş yok sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tedavimi bitireli bir yıldan fazla oldu.Bende de çıkıyor dediğiniz gibi kurtuluş yok.Kendime göre yöntemler uygulamaya çalışıyorum.Sivilcelerinizin üzerine vazelin sürüp kurutabilirsiniz.Zaten sorununuz az olduğu için ilaca gerek yok biledediğiniz gibi :)

      Sil
    2. Vazelin mi o beslemez mi? Ben La roche posay'in effaclar duo+ ya da clindoxyl kullanıyorum evde hangisi varsa işte. Peki sivilce lekeleri için bir çözümün var mı? benim çenemde izler var kaldı maalesef.

      Sil
    3. Ben de öyle düşünmüştüm fakat nokta kadar alıp gece sivilcenin üzerine sürüyorum, sabaha bir şey kalmıyor.İz için de bir şey söyleyemeyeceğim, benim leke problemim olmadı ama yüzünüz yağlı değilse kayısı yağını alıp birkaç damla şeklinde yüzünüze uygulayabilirsiniz.Leke açıcı etkisi var onun.Bir de benim dermatoloğum günlük temizleyici için imex sabun önermişti.Hala onu kullanıyorum.Bloglardan okuduğum kadarıyla onun da leke açma özelliği varmış.Deneyin isterseniz :)

      Sil
    4. Bu arada clindoxly bildiğim kadarıyla lekeler için yeterli bir krem, siz ondan memnun kalmadınız mı?

      Sil
  2. Sanırım bu kadar detaylı bilgileri doktorlardan dahi duyamadım ne yazık ki bu sebepten belki de çok bilinçsizce kullanmak zorunda kaldım... Her aşama her ayrıntı anca bu kadar iyi anlatılabilirdi👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu sebeple doktor her şeyden önemli oluyor bu süreçte.Ayrıca çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Çok şükür sivil ve problemim yok. Ama çok yakın arkadaşlarım bunu kullandı ve kuruluk yaptığını ağır bir ilaç olduğunu biliyorum. Beslenme çok önemli bence de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de şanslılardansınız yani maaşallah :) Yeterli su tüketimi ile kuruluk kontrol altına alınabiliyor :)

      Sil
    2. Siz de şanslılardansınız yani maaşallah :) Yeterli su tüketimi ile kuruluk kontrol altına alınabiliyor :)

      Sil
  4. ben de ağır bir sivilce problemi yok yalnız anlımda ufak ufak sivilceler sürekli kalıyo bir türlü kurtulamıyorum.sıcaktan olur ya böyle minik kırmızı sivilceler o tarz....
    imex krem kullandım.düzenli kullandım diyemem ancak çözüm de olmadı...
    ben de eczaneden bir krem istedim.şsotrexin verdi.düzenli sürüyorum her gece.tavsiye edeceğiniz bir krem varsa onu da değerlendirebilirim.

    YanıtlaSil
  5. Ben imex sabun kullanıyorum.Yüz temizliği için ideal olduğunu düşünüyorum.Yüzünüz çok kuruysa bir gün ara vererek kullanabilirsiniz.Onun dışında açıkçası ucuzdan pahalıya birçok ürün kullandım ama hiç memnun kaldığım bir şey olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürleer :) yüsüm kuru değil yersine yağlı diyebilirim.isotrexine devam edeyim bir süre bakalım ne olacak

      Sil
    2. Deneyimlerinizi bekliyorum o halde :)

      Sil
  6. İlk kez duydum bu ürünü çok şükür yüzümden yana bir sıkıntı yaşamadım ne ergenlik dönemim de ne de üniversite okuyunca gözüm korktu :/

    YanıtlaSil
  7. Ilac kullanımını cok dogru bulmamakla birlikte tabi boyle buyuk bir sorun yasamadimda ufak tefer sorunlari niyaderme ve sudokremlw cozebiliyorum blogda yazmistim. Cok faydali bir yazi olmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu ilaç ciddi sorunlar yaşandığı durumlarda kullanılıyor. Beğendiğin için de teşekkür ederim :)

      Sil

Yazı hakkında olumlu - olumsuz görüşlerinizi belirtirseniz çok seviniriz :)